31 maj 2017
19:00

Kvarnsvedens IK

Referat: Bullermyrens IK - Kvarnsvedens IK

Första omgången i Miljönären cup P17 och vi hade lottats i ett derby mot Kvarnsveden. Bra tyckte vi eftersom vi inte möts i serien i år och det brukar vara jämna matcher.

Vi hade återigen betonat vikten av att ligga rätt i våra försvarspositioner och inte bjuda motsståndarna på några ytor på vår planhalva. När vi vinner boll så ska vi våga spela ett rörligt passningsspel utan att stressa med boll i onödan. Och vi följde matchplanen bra i den första halvleken förutom vid två tillfällen då vi bjöd Kvarnsveden på ytor som de var skoningslöst effektiva att utnyttja.

Vid första tillfället hamnade vi på ryggen på bollförande mittfältare och han fick tid att lägga en bra passning i djupled mellan vår mittback och högerback. Dessutom hamnade vi med högerbacken på utsidan av Kvarnsvedens yttermittfältare och han fick öppen gata mot Hosein i målet och kunde placera in 0-1.

Vid det andra målet hade vi en hörna från vänster där bollen nickas bort och vi är två mot en på vänsterkanten. Men beslutet med boll tar för lång tid och bollen kommer inte tillbaka in i straffområdet utan blir till en kontring där vår försvarare som ska ta djup istället stöter och en motståndare får friläge från mittlinjen och kan säkert placera bollen förbi Hosein.

Mellan Kvarnsvedens mål har vi matchens bästa chans att göra mål efter en hörna, men vi lyckas på något mirakulöst sätt ändå inte få in bollen. Mycket tack vare en duktig målvakt i Kvarnsveden också ska tilläggas. Jesper har också tidigare ett skott med vänstern från 10 meter som Kvarnsvedens målvakt kommer ner bra på och styr ut till hörna.

Lärdom från den första halvleken stavas EFFEKTIVITET. Det hade Kvarnsveden, men inte Bullis. Spelmässigt en jämn halvlek, men de gör mål på sina två chanser och vi sätter inte dit våra. Uppmuntran till spelarna i halvtid att fortsätta som vi hade gjort så måste en eller ett par mål komma snart.

Matchbilden i den andra halvleken blev likadan som i den första. Kvarnsveden tillåts rulla boll i backlinjen, men inte längre. De satsar en hel del på långa bollar från målvakt eller mittback, vilket är ett tecken på att vårt försvarsarbete är bra. Vi har ganska lätt att ta oss fram längs kanterna, framförallt på vänstersidan, men vi skapar inga drömlägen.

Kvarnsveden får en straff tilldömd efter att bollen tagit på handen på Mostafa efter en vänsterhörna. Hosein gör en magisk räddning där han kastar sig till vänster och parerar skottet. Mycket viktigt för att hålla liv i matchen.

Lite senare ställer vi ändå till det då två hemmaspelare springer ihop med varandra på samma boll på egen planhalva och ger bort en målchans som Kvarnsveden gör 0-3 på. Surt också att domaren inte blåste av innan då målskytten såg ut att vara i klar offsideposition när passningen slogs.

Vi skapar mot slutet ett par bra chanser, Kim har en nick utanför, Alex har ett skott från nära håll som blir för löst och målvakten hinner tillbaka. Kim har ett skott som målvakten med nöd och näppe styr ut till hörna. På den hörnan från höger hamnar bollen till slut hos Jesper som trycker in bollen i bortre gavlen med vänstersläggan.

Bara 5 minuter kvar och två mål att hämta in blir för tungt. Vi får se oss utslagna ur cupen efter en bra insats där vi förlorar på att Kvarnsveden är klart effektivare än oss på att nyttja sina målchanser.

Återigen måste vi lyfta fram Hosein i målet som vår bäste spelare. Han går från klarhet till klarhet och kryddar även prestationen med en grym straffräddning. I övrigt gjorde alla spelare ett bra jobb och en klart godkänd insats där ingen stack ut före någon annan.